Gå direkt till sidans innehåll

250K - Ung demokrati

Projektet 250K - Ung demokrati värnar om demokrati i Järfälla kommun genom att låta ungdomar bestämma själva. Du som är 13-20 år och bor i Järfälla får rösta på sommarens aktivitet.

250K - Ung demokrati är ett projekt som värnar demokratin mot våldsbejakande extremism. Projektet ska visa att demokratiska vägar är vägen att gå om man vill vara med och bestämma och tycka till i samhället.

250K står för 250 000 demokratiska idéer i Järfälla och heter så för att unga får göra en röstning om hur 250 000 kronor ska fördelas mellan aktiviteter som uppmärksammar demokratin. Projektet finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Hur övar sig unga demokrati i projektet 250K - Ung demokrati?

250k - Ung demokrati ska under sommaren 2020 genomföra ungdomsprojekt. Med ”ungdomsprojekt” menas att idéerna kommer från unga; ungdomar röstar fram vilka projekt som ska genomföras och ungdomar genomför projekten med stöd från vuxna. I projektet övar vi på demokrati på tre olika sätt:

  1. Ungdomsambassadörer håller demokratiworkshops för unga i Järfälla
  2. Ungdomar får lämna in förslag till ungdomsprojekt som uppmärksammar demokratin och skapar sammanhållning och gemenskap
  3. Ungdomar får rösta fram vilka förslag som ska genomföras med de resurser som finns i projektet.

Sommarens aktiviteter har utsetts

Järfällas unga har röstat och 250K- Ung demokrati genomför de framröstade förslagen under sommaren. Välkommen med din anmälan och när du är på plats: håll avståndet och tvätta händerna!

25/6: Grillkväll på Huset på höjdens terrass

Deltagare bjuds på mat, dryck och snacks samt aktiviteter som musikquiz och frågesport med priser.

1/7: Pizzakväll på Bruket

Deltagare bjuds på mat, dryck och snacks samt aktiviteter. Obs kläder efter väder! Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan sker via DM till Ung demokratis Instagramkonto: ungdemokrati_jarfalla och stänger 29 juni.

Fler datum och aktiviteter kommer inom kort.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp