Innehåll

Byggstart för 300 nya bostäder – 50 meter från tunnelbanan i Barkarby

Fastighetsutvecklaren Reliwe har satt spaden i marken för ett kvarter med 300 hyresrätter och lokaler för verksamheter i den nya stadsmiljön som växer fram i Barkarby, granne med Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik.

Kvarteret har ett centralt läge i den nya stadsdelen. Med bara 50 meter till tunnelbanan och fem minuters promenad till den nya knutpunkten som växer fram med regionaltåg, fjärrtåg, tunnelbana, buss och pendeltåg vid Barkarby station får de boende ett gyllene läge i Stockholm och Mälardalen.

– Att Reliwe väljer att satsa i dessa tuffa tider är ett kvitto på att Barkarby är en plats för framtidstro. Kvarteret har ett fantastiskt läge där de boende får gångavstånd till härligt stadsliv och Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik. Vi önskar Reliwe varmt välkommen till Barkarby och ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla framtidens hållbara stadsmiljö, säger Eva Ullberg, (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Veddesta förvandlas till livfull stadsmiljö

Barkarby fortsätter att växa med nya kvarter på båda sidor om E18. Reliwes kvarter är det andra som byggstartar i den stadsutveckling som under de kommande tio åren ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

– Vi ser fram emot att se detta projekt växa fram. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Järfälla kommun under inledande fasen av utvecklingen och är säkra på att det kommer fortsätta. Kommunen har haft ett effektivt och tydligt arbetssätt som har gjort detta projekt möjligt, säger Anders Whass, partner på Reliwe.

Reliwe planerar för att miljöcertifiera kvarteret enligt Miljöbyggnad Silver. Första inflyttning beräknas till 2026.

Reliwes kvarter ligger centralt i Veddesta.

Reliwes kvarter är det andra som byggstartar i den stadsutveckling som under de kommande tio åren ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp