Innehåll

Fem bra saker i december

December var en månad fylld med fart och fläkt i Järfälla. Det dansades på Söderhöjden och skrevs poesi på Termovägen, bland annat. Här är några roliga händelser som lyste upp vintermörkret.

Succé för Järfälla sportkollo!

Under jullovet arrangerades Järfälla sportkollo, där barn mellan 9-14 år kunde testa på flera olika sporter under ett par dagar. Tillsammans med sex andra idrottsföreningar kunde barnen bland annat testa på simning/konstsim, basket, cheerleading och badminton. Under tre dagar har barnen deltagit i föreningarnas aktiviteter och fått en bredd på sitt idrottande, samt en möjlighet att upptäcka nya talanger! Kollot avslutades med ett fartfyllt disco!

Dansande kvinnor på Söderhöjden

Under fem veckor anordnade Friskis&Svettis i Järfälla danspass för kvinnor på Huset på Höjden. De ville få fler kvinnor i området att röra på sig, dessutom på ett lustfyllt och roligt sätt! Det lyckades de med minst sagt, vid flertalet tillfället var det fullsatt men kvinnor som ville komma och dansa loss! Tack vare lokaler på Huset på höjden och mammaambassadörerna kunde kvinnor hitta ett lustfyllt sätt att både träna, möta människor och känna en samhörighet.

Lysande poesi på Termovägen

Nu kan du promenera och titta på poesi samtidigt! Tillsammans med Järfällahus har ungdomar i kommunen fått skriva lysande poesi. Utemiljön vid Termovägen nu är upplyst med dikter som de skrivit. De bjöds in till en workshop på Järfällahus mötesplats T8an på Termovägen, och fick använda olika metoder för att skapa sin poesi. Deltagarna skrev korta dikter som tryckes på ett trettiotal skyltar som sedan monterades på lyktstolpar. Promenaden går runt dom en krans runt hela Termovägen och går att se från och med nu till månadsskiftet februari-mars. Så kom förbi, titta och traska!

Utomhusmiljö på Termovägen med lyktstolpar med skriven poesi som lyser i mörkret.

Ut på tur aldrig sur!

Utför, uppför, snabbt eller långsamt? Just nu är det högsäsong för vinteraktiviteter! För dig som gillar att glida runt på halt underlag är nu isbanorna vid Riddarparken och Stora torget öppna för säsongen. Om du hellre föredrar en runda i naturen är även skidspåren runt om i Järfälla också öppna. Så ta med dig lite matsäck och en termos med varm dryck, och ge dig ut på valfritt underlag!

Saknar du utrustning så har Sportoteket allt du behöver, dessutom helt gratis!

Brukets skidbacke vintertid med blå himmel

Julkul med Järfällakompis

Tidigare i december anordnade Järfällakompis och Järfällahus tillsammans en helkväll med julpyssel. Eventet tog plats på Järfällahus nya mötesplats på Termovägen, T8an. Det visade sig vara otroligt poppis! Sammanlagt var det 30 vuxna och 50 barn som kom pysslade, målade, klippte och klistrade i vintermörkret. Det bjöds även på god mat och trevligt sällskap!

Barnhänder och girlanger av papperssnögubbar på ett bord.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp