Innehåll

Fullmäktiges tidigare ordförande
Berith Söderberg har avlidit

Berith Söderberg, en av Järfällas tidigare ledande politiker, har avlidit i en ålder av 84 år. 1988 blev Berith historisk som den första kvinnan på posten som kommunfullmäktiges ordförande i Järfälla.

Berith Söderberg

Under åren 1983–1985 var Berith kommunalråd och ordförande i socialnämnden. Hon var kommunfullmäktiges ordförande under åren 1988–1991, förste vice ordförande 1991–1994 och sedan ordförande igen 1994–1998.

Varannan damernas

I valet 1976 drev Berith tillsammans med Ingela Thalén, Christa Löwl, Anette Lindered, Kerstin Eriksson, Gunnel Hauser, Anna-Greta Leijon, Leni Björklund och många andra S-kvinnor i Järfälla ”Varannan damernas” – varannan man och varannan kvinna på valsedeln till Järfälla kommunfullmäktige. De varvade listorna i Järfälla väckte stort intresse och uppmärksamhet i hela landet.

Begravningen sker under torsdagen och därför flaggar vi på halv stång utanför kommunhuset.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp