Innehåll

Historiskt milstolpe för tunnelbanan till Barkarby

4,1 kilometer tunnel är nu färdigsprängd mellan Akalla och Barkarby. Det är den första tunnelsträckan som blir klar i utbyggnaden av den nya tunnelbanan i Stockholm.

Onsdagen den 18 januari sprängdes de sista 3 metrarna berg bort och nu finns 4,1 kilometer sammanhängande tunnel mellan Akalla och Barkarby. Genomslaget, som det kallas, är det första i utbyggnaden av den nya tunnelbanan och en historisk och viktig milstolpe för Barkarby och Stockholm.

Det är Region Stockholm som har uppdraget att bygga den nya tunnelbanan och arbetet med att spränga ut tunneln till Barkarby har pågått sedan 2019. Sedan dess har man sprängt ut tunnlarna för både spår och stationer, såväl som servicetunnlarna som finns i anslutning till anläggningen. Nu går arbetet in i en ny fas med betong- och markarbeten.

2026 beräknas trafiken starta.

Läs mer om utbyggnaden på nyatunnelbanan.se

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp