Innehåll

Med anledning av händelse i centrala Jakobsberg

Järfälla kommun har en tät dialog med polisen för att löpande stämma av läget och behov av eventuella extra trygghetsinsatser i det aktuella området.

Polisen utreder en händelse där ett föremål misstänks ha kastats in i en butik belägen i gallerian i Jakobsbergs centrum. Polisen har bedömt föremålet som ofarligt. Gallerian utrymdes och polisen upprättade avspärrningar, varav ett antal har hävts. Resterande avspärrningar kommer att hävas när den tekniska undersökningen är färdig.

Järfälla kommuns krisgrupp

Om du känner dig otrygg eller har frågor kan du kontakta Järfälla kommuns krisgrupp genom att ringa 08-580 295 60.

Trygghetsnumret

Om du hamnar i en situation där du känner dig otrygg kan du ringa Järfälla kommuns trygghetsnummer 010-210 94 44. Via trygghetsnumret kan du komma i kontakt med en larmcentral som kan skicka väktare till en otrygg plats.

Här kan du läsa mer om trygghetsnumret.

Jourhavande medmänniska

Om du upplever att du är i behov av stöd kan du kontakta jourhavande medmänniska genom att ringa 08-702 16 80.

Klicka här för att komma till Jourhavande medmänniskas webbplats

Stöd till barn och unga

För barn och unga som känner sig otrygga eller oroliga finns Bris (Barnens rätt i samhället) tillgängligt som stöd. De nås via telefonnummer 116 111.

Klicka här för att komma till Bris webbplats

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp