Innehåll

Ordningsvakter nu även på Söderhöjden och i Viksjö

Kommunen anlitar sedan 2018 ordningsvakter för att stärka tryggheten i centrala Jakobsberg. Polisens bedömning är nu att ordningsläget i Viksjö centrum och vid torget på Söderhöjden är sådant att insatsen med ordningsvakter kan utökas till dessa områden.

Ordningsvakterna rör sig i centrala Jakobsberg, vid torget på Söderhöjden och i Viksjö centrum under eftermiddagar och kvällar. Sedan tidigare har Järfälla kommun också anlitat mobila väktare som rör sig i hela kommunen eftermiddagar, kvällar och nätter. Ordningsvakter och mobila väktare kan nås via kommunens trygghetsnummer.

Järfälla kommuns trygghetsnummer.

Ordningsvakter har ökade befogenheter jämfört med väktare. De har bland annat rättighet att avvisa och avlägsna personer som stör den allmänna ordningen samt omhänderta berusade personer som inte kan ta hand som sig själva.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp