Innehåll

Ove Rickardsson

Ove Rickardsson ska bygga relationer mellan företagare

Järfälla kommun startar nu arbetet med att skapa Arena Järfälla – ett fristående affärsnätverk som ska bygga relationer mellan företagare och långsiktigt stärka det lokala näringslivet.

Arbetet med att starta upp nätverket kommer ledas av Ove Rickardsson som har lång erfarenhet som ledare inom affärsutveckling i ett flertal branscher samt projektledning av event. Närmast kommer han från rollen som försäljningsansvarig på Lokaltidningen Mitt i.

Oves mål är att företagen i Arena Järfälla ska se en affärsmässig, kunskapshöjande och social nytta med nätverket. Under våren ska grunden för nätverket läggas. Målsättningen är att starta igång efter sommaren med olika nätverksaktiviteter.

Vad ser du mest fram emot med uppdraget?

– Att får vara med och bidra till att skapa ett större betydande affärsnätverk som erbjuder nya möjligheter för affärsrelationer och personliga möten. Jag vill bygga ett nätverk som kännetecknas av glädje och att du alltid får något tillbaka som medlem. Nätverket ska kännas personligt och vara en arena som stimulerar till utveckling, både för det enskilda företaget och för kommunens näringslivsklimat i stort.

En viktig erfarenhet du tar med dig in i arbetet?

– Jag har under många år arbetat i ledande positioner inom verksamheter där det varit viktigt att bygga starka relationer och fungerande nätverk. Jag vet att möten mellan människor är en viktig framgångsfaktor i att skapa goda affärer för företagare. Jag brukar säga att man behöver ses minst fyra gånger per år för att bygga en varaktig relation.

Vad har du gjort tidigare?

– Närmast kommer jag från Lokaltidningen Mitt i Järfälla och Järfälla Tidning. Har också varit kedjeledare för tre rikstäckande företag: Ahlsell, Happy Homes och Hemmabutikerna (idag ELON).

Relation till Järfälla?

– Järfälla har en stor potential och ett bra näringslivsklimat. År 2015 etablerade jag den nya lokaltidningen Järfälla Tidning för DirektPress-koncernen här i Järfälla. Sedan dess har jag varit mycket aktiv inom kommunen och medverkat som mediapartner på alla näringlivsmässor, startat en helt ny tidning Järfälla Näringsliv, skapat egna frukostmöten och ett populärt golfevent på Viksjö Gk. Jag har också sett till att vara med på andras aktiviteter för att lära känna så många som möjligt, vilket har lett fram till att jag idag har ett stort nätverk av företagare i kommunen.

Vad gör du på fritiden?

– Umgås mycket med mina barn och barnbarn. Jag är gärna i Dalarna där jag har fritidshus i Leksand och Särna. Där blir det mycket friluftsaktiviteter.

Tre oväntade fakta om dig?

– Jag har skidtävlat mot Gunde, spelat elitbandy och har en flygande dalahäst.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp