Innehåll

Samarbete efter separation - få digital hjälp

Samarbete efter separation, SES, är en digital plattform som ger stöd till vuxna, barn och tonåringar vid separation. Med det digitala verktyget kan du som invånare i Järfälla få kostnadsfri hjälp kring de förändringar och utmaningar som en separation innebär för dig och din familj.

Nu lanserar Järfälla kommun även digitala stödverktyg för barn 3-17år.

SES MINI för barn 3–5 år, med stöd av en vuxen:

I Sverige upplever vart fjärde barn under 18 år att deras föräldrar separerar. Föräldrarnas separation kan vara en tid av många förändringar, olika tankar och känslor. SES MINI beskriver separationen ur ett barnperspektiv och är ett stöd för dig och ditt barn.

SES NXT är ett digitalt stöd för dig mellan 6–17 år:

Materialet beskriver separationen utifrån barn och ungas perspektiv. Den unge kan använda det själv eller ta hjälp av en vuxen. Verktyget är en hjälp för att förstå sina känslor och se hur det är för andra i samma situation. Materialet är indelat i tre olika åldersgrupper; 6–8 år, 9–12 år och 13–17 år.

SES finns på svenska, engelska och arabiska.

Läs mer om SES och hur du kan logga in på det digitala verktyget på jarfalla.se/ses

SES föräldrakurs

Järfälla kommun anordnar även SES föräldrakurs för dig som förälder. Kursen består av tre tillfällen under våren och efter avslutad kurs finns möjlighet till tre enskilda samtal hos en familjerådgivare i kommunen utan kostnad.

Tid: torsdagar kl. 14.00 – 17.00

Datum: 11 och 25 april samt 2 maj

Hitta hit: Preventionsenhetens lokal på Tornérplatsen 26, Jakobsberg centrum.

Anmäl dig till SES föräldrakrs här

Solrosor i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp