Innehåll

Snö och hård vind tisdag kväll och onsdag

Kraftigt snöfall kombinerat med hård vind drar in över Stockholm och Järfälla under tisdagskvällen och riskerar att skapa problem. Här är några saker att tänka på.

SMHI har utfärdat en orange vädervarning i delar av Stockholms län till onsdag den 8 mars kl. 15.00. Varningen gäller kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till mycket begränsad framkomlighet på vägar, förseningar och inställda avgångar inom buss-, tåg-och flygtrafiken, samt risk för elavbrott.

För att undvika att vägar blockeras av fordon som fastnar i snön är det önskvärt att du, om du har möjlighet, undviker att ge dig ut i trafiken i det dåliga vädret. Detta för att fordon som behöver kunna ta sig fram snabbt, till exempel polis, ambulans och brandkår, ska ha fri väg.

Att tänka på:

  • Åk inte ut på vägarna om det inte är nödvändigt. Om du behöver köra bil, anpassa körningen till vädret och väglaget och ha rätt utrustning, exempelvis vinterdäck.
  • Var ute i god tid om du måste resa och planera för att din resa kan ta mycket längre tid än normalt.
  • Följ parkeringsreglerna för att plogning ska kunna genomföras.
  • Kolla med din arbetsgivare om du har möjlighet att arbeta hemifrån under onsdagen.

Järfälla kommun ansvarar för snöröjning av kommunala gator, gång- och cykelvägar och allmänna platser.

Här kan du läsa mer om snöröjning i Järfälla.

Mer information om trafikläget och väderprognos

Trafikläget just nu, SL:s webbplats

Aktuell vädervarning, SMHI:s webbplats

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp