Innehåll

Tipsa polisen för att upptäcka och förebygga brott

När skjutningar och grova brott sker i samhället påverkar det många, inte enbart de direkt berörda. Polisen kan inte själva vända våldsutvecklingen utan hela samhället behöver bidra på det sätt som är möjligt.

Samarbetet mellan myndigheter, kommuner och civilsamhället är en nödvändig förutsättning för att upprätthålla tryggheten samt för att förebygga och förhindra brott.

Har du sett eller hört något som kan hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott? Då är det viktigt att du tipsar polisen. Du behöver inte själv avgöra om ditt tips är bra eller dåligt – det är upp till polisen att bedöma. Berätta istället om dina misstankar så att polisen kan ta hand om informationen på bästa sätt:

Vid pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa 112. Om du inte kan använda tipsformuläret går det även bra att ringa 114 14. För tips som inte gäller pågående brott kan du enkelt och smidigt tipsa via polisens webbplats:

Tipsa polisen

Polisen föredrar tips som inte är anonyma då det ibland är nödvändigt att kunna ställa följdfrågor för att få mer information. Därför är det viktigt att polisen kan komma i kontakt med den person som lämnar tipset.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp