Innehåll

Tunnelbana till Barkarby färdig 2027

Region Stockholm meddelar idag en ny tidplan för utbyggnaden av tunnelbanan till Barkarby. Enligt den nya tidplanen kommer tunnelbanan till Barkarby att stå klar i december 2027.

Solrosor i Järfälla.

I somras hävde Region Stockholm kontraktet med entreprenören för utbyggnaden av tunnelbanan till Barkarby efter en längre tids problem. Nu är en ny entreprenör på plats och sedan årsskiftet är utbyggnaden åter i full gång. Enligt den nya tidplanen kommer tunnelbanan till Barkarby att stå klar i december 2027. Avbrottet i utbyggnaden innebär en försening på ett år.

– Vad detta i detalj innebär för utbyggnaden av stadsmiljön i Barkarby ska vi nu omgående se över tillsammans med våra byggaktörer på platsen, säger Toni Chmielewski, projektchef Barkarbystaden.

Järfälla kommer också omgående tillsammans med Trafikverket och Region Stockholm att se över hur knutpunkten för kollektivtrafik som växer fram vid Barkarby station påverkas av tunnelbanans nya tidplan.

– En fråga som många undrar över är när uppgången från pendeltåget mot Veddestabron kan öppna. Vi tittar även på den frågan och återkommer med besked så snart vi har jobbat igenom de nya förutsättningarna som den nya tidplanen innebär, säger Toni Chmielewski.

Läs mer om vad Region Stockholm meddelar om den nya tidplanen

Frågor

Har du frågor angående utbyggnaden av tunnelbanan till Barkarby? Välkommen att kontakta SL kundtjänst:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp