Innehåll

Utökat längdspår med konstsnö i Bruket invigt

Järfälla kommun har inför säsongen 2023/2024 förbättrat möjligheten till längdskidåkning genom att förlänga det konstsnöbelagda spåret i Brukets skidanläggning. Idag, i samband med aktiviteten Parasport på snö, uppmärksammades den nya anläggningen genom en formell invigning.

– Jag är glad att skidsporten och motionsidrotten utvecklas och görs mer tillgänglig i Järfälla. Det här är en del i vår satsning för att utveckla hela Brukets idrotts- och rekreationsområde, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Spårets längd är cirka 900 meter, lätt kuperat med en del backar. Spåret är öppet för åkning hela dygnet förutom vid preparering som oftast utförs på förmiddagen eller sent på kvällen. Kostnaden är 100 kr per dag eller 800 för hela säsongen och betalning sker med Swish.

Samtidigt som invigningen av det utbyggda spåret sker pågår Parasport på snö där elever med särskilda behov får möjlighet att testa vintersport i Brukets skidanläggning som också har skidbacke.

Om Alla på snö och Parasport på snö

Järfälla kommuns deltagande i Alla på snö är en årligen återkommande aktivitet. Samtliga fjärdeklassare i kommunen bjuds under januari och februari till Brukets skidanläggning för aktivitet, rörelse – och ren snöglädje. Barnen får testa alpint, längdåkning, snowboard, snöskor och löp-/skidskytte.

Eleverna tas om hand av ledare och ungdomar från Natur- och äventyrsprogrammet på Realgymnasiet i Liljeholmen, som utbildats till Alla på snö-ledare. Gymnasieeleverna utbildas även inom funktionell skidåkning (längdåkning och alpint), vilket gjort det möjligt att denna säsong genomföra en para-dag, där kommunens anpassade grundskolor bjöds in.

Länkar till mer information

Brukets friluftsområde

Brukets skidanläggning på Facebook

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp