Innehåll

Föreläsningar för dig som är förälder

Några gånger om året är du som är förälder eller viktig vuxen välkommen till kostnadsfria föreläsningar. Du får tips och idéer att testa hemma och information om stöd som finns till föräldrar i Järfälla.

Föreläsningarna tar upp olika teman kring att vara förälder och sänds även digitalt. Ibland kan du även se föreläsningen i efterhand. Vi håller till på Jakobsbergs folkhögskola. Även du som är partner, sambo, extrapappa eller mormor är varmt välkommen!

Filmad föreläsning från 11 maj 2022: Föräldraskap och droger - hur ökar jag skyddet runt mitt barn?

Här kan du se föreläsningen med Erik Leijonmarck från den 11 maj. Föreläsningen behandlar beroendets grunder, varför unga är drogförsäljarens främsta konsumenter, riskerna för den mognande hjärnan samt hur man med ett gott föräldraskap och solida argument minskar risken och ökar skyddet för våra unga.

Kontakta Ungdomsteamet Mini-Maria om du orolig att ditt barn använder droger.

Läs mer om Mini-Maria här


Filmad föreläsning från 9 november 2021: Flera språk i familjen - hur gör vi?

Har du tips på föreläsare?

Bland tidigare föreläsare finns bland annat Mia Börjesson - om tonåringar, Anna Bennich - förälder under pandemin, Tina Wiman - om barn som bråkar, Maria Dufva - unga på nätet, Petra Krantz Lindgren - barns självkänsla, Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni - vad alla föräldrar borde veta - och många andra.

Har du tips på en bra föreläsare eller ett tema du vill veta mer om? Hör av dig till oss!

foralder@jarfalla.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp