Innehåll

Föreläsningar för dig som är förälder

Några gånger om året är du som är förälder eller viktig vuxen välkommen till kostnadsfria föreläsningar. Du får tips och idéer att testa hemma och information om stöd som finns till föräldrar i Järfälla.

Föreläsningarna tar upp olika teman kring att vara förälder och några sänds även på webben. Ibland kan du även se föreläsningen i efterhand. Även du som är partner, sambo, extrapappa eller mormor är varmt välkommen!

Senaste föreläsningen: Trots, starka känslor och egen vilja – hur gör jag nu?

Maria-Pia Gottberg är föreläsare och författare med fokus på barns viktiga känsloliv, stress och relationer. Under de senaste 20 åren har hon hållit föreläsningar både i Sverige och internationellt. Hon har skrivit flera böcker om känslor, stress och relationer, bland annat ”Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra” samt barnboken ”Jag är här”. Hon har också utvecklat Friendy, ett koncept med dockor, böcker, musik och bilder med olika känslouttryck som hjälper barn och vuxna att prata om det som pågår på insidan när något hänt på utsidan.

Läs mer om Friendy här


Filmad föreläsning: Kriminalitet, barn och unga i Järfälla

Filmad föreläsning om hur vi kan hjälpas åt att förebygga kriminalitet bland barn och unga. Polisen pratar om lägesbilden i Järfälla och hur rekrytering och insocialisering av barn och unga till kriminella gäng går till. Socialtjänsten berättar om vilket stöd och hjälp som finns att få om du som vårdnadshavare känner oro för ditt barn.

Har du tips på föreläsare?

Bland tidigare föreläsare finns bland annat Mia Börjesson - om tonåringar, Anna Bennich - förälder under pandemin, Tina Wiman - om barn som bråkar, Maria Dufva - unga på nätet, Petra Krantz Lindgren - barns självkänsla, Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni - vad alla föräldrar borde veta - och många andra.

Har du tips på en bra föreläsare eller ett tema du vill veta mer om? Hör av dig till oss!

foralder@jarfalla.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp