Innehåll

Föreläsningar för dig som är förälder

Några gånger om året är du som är förälder eller viktig vuxen välkommen till kostnadsfria föreläsningar. Du får tips och idéer att testa hemma och information om stöd som finns till föräldrar i Järfälla.

Föreläsningarna tar upp olika teman kring att vara förälder och sänds även digitalt. Ibland kan du även se föreläsningen i efterhand. Vi håller till på Jakobsbergs folkhögskola. Även du som är partner, sambo, extrapappa eller mormor är varmt välkommen!

Mamma och barn som åker rutschkana

Att växa som förälder

Hur ger jag mitt barn både rötter och vingar? En föreläsning om att växa i uppgiften som förälder.

Att bli förälder tillhör en av livets större omställningar och innebär för de flesta såväl glädje som påfrestningar. Hur blir man en tillräckligt bra förälder? Vilka föräldraförmågor behövs? Vad behöver barnet för att på sikt utvecklas till en välfungerande människa? Frågorna är många och osäkerheten kan kännas stor. Det finns vare sig perfekta barn eller perfekta föräldrar. Föräldraskap är en livslång skola. Att växa med uppgiften är en målsättning som gäller för såväl föräldrar som för yrkesutövare. Vi är alla barn i början.

Tid: Torsdag 30 november 18:30-20:00

Plats: Jakobsbergs folkhögskola eller online

Föreläsningen går att se fram till 17 december. Klicka på rosa knappen för att få länken till din e-postadress.

BERIT NORDSTRÖM fil dr., leg. psykolog

Berit Nordström fil dr., leg. psykolog

Föreläsingens innehåll

  • Hur utvecklas barns tillit och trygghet, impulskontroll och motivation?
  • Olika föräldraförmågor
  • Trygga relationer - ett möjligt vaccin?
  • Lekens betydelse
  • Om rätten att få misslyckas
  • Faktorer som skyddar respektive skadar hjärnan
  • Vad vet vi om skärmars inverka på barns utveckling?
  • Språket och läsningens betydelse
  • ”Timingens” centrala inverkan på barns utveckling

Om föreläsaren

Berit Nordström fil dr., leg. psykolog har under många år arbetat som psykolog inom Barnhälsovården. Hon har även arbetat som lektor vid medicinska fakulteten, Lunds universitet och där forskat om barns utveckling. Berit har också varit medförfattare till några böcker inom utvecklingspsykologi.

Filmad föreläsning från 9 november 2021: Flera språk i familjen - hur gör vi?

Har du tips på föreläsare?

Bland tidigare föreläsare finns bland annat Mia Börjesson - om tonåringar, Anna Bennich - förälder under pandemin, Tina Wiman - om barn som bråkar, Maria Dufva - unga på nätet, Petra Krantz Lindgren - barns självkänsla, Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni - vad alla föräldrar borde veta - och många andra.

Har du tips på en bra föreläsare eller ett tema du vill veta mer om? Hör av dig till oss!

foralder@jarfalla.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp