Innehåll

Stöd för unga brotts­offer

Stödcentrum Nord­väst vänder sig till dig mellan 10 och 21 år som blivit utsatt för exempelvis person­rån, miss­handel, våld­täkt, olaga hot och ofredanden.

Stödcentrum Nord­väst erbjuder:

  • Stödsamtal om händelsen eller brottet och hur det påverkar dig.
  • Praktisk hjälp i kon­takten med polis, åklagare, försäkrings­bolag eller med andra instanser som hjälper dig som utsatts för brott.
  • Rättegångs­stöd, till exempel för­beredande samtal och information om vad som händer under en huvud­förhandling.
  • Medling, som innebär att du träffar den som utsatt dig för brott tillsammans med en neutral medlare och pratar igenom det som har hänt.

Telefon: 010-444 05 50.

Läs mer om Stöd­centrum Nord­väst

För dig som är utsatt för brott

På webbplatsen jagvillveta.se kan du som är ung hitta information om vad som är brottsligt, var du kan få hjälp och vad som händer om du anmäler.

Jag vill veta - webbplats

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp