Innehåll

Nivåtest för vuxenutbildning

Nivåtest är för dig som planerar att börja studera, men saknar betyg i ämnet. Testet talar om för oss vilken som är din rekommenderade startnivå i ett visst ämne.

Nivåtest finns för ämnena svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik. Du kan inte göra nivåtest i ett ämne som du just nu läser inom vuxenutbildningen. Testet ger inget betyg utan visar endast rekommenderad startnivå.

Vad händer efter anmälan?

Du får svar på din bokningsförfrågan via mail inom tre arbetsdagar. Om du bokas in för ett test, så kommer det att stå i mailet vilken dag och tid som du ska skriva testet.

Så går det till:

  • Adress: Mälarvägen 2, Jakobsberg.
  • Kom i god tid och anmäl dig i receptionen.
  • Kom ihåg att ta med legitimation.

Ett test tar cirka två timmar och görs på dator i våra lokaler på Mälarvägen 2. Ingen rast, därför rekommenderar vi att parkera vid simhallen på Mjölnarvägen om du kommer med bil.

För test i matematik får du låna räknare och formelsamling.

Efter testet får du svar inom fem dagar med e-post och SMS. Sedan kan du göra din ansökan till den kurs som du vill läsa.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp