Innehåll

Prövning vid vuxenutbildningen

Prövning är för den som redan kan kursmaterialet och vill få sina kunskaper testade. Om man klarar testet får man betyg i kursen. Inför en prövning ingår ingen undervisning eller lärarhandledning. Skolan kan ta ut en avgift.

Prövning kan även göras i redan avslutade kurser för den som vill höja sitt betyg.

Du kan kontakta skolor som bedriver vuxenutbildning om möjligheten att göra prövning för betyg i kursen. Prövning innebär att du på egen hand läser in en kurs enligt kursplan och tentar av den - i de flesta fall både skriftligt och muntligt.

Observera att du inte ska kontakta Vux vägledning för prövning. Prövning är en ensak mellan dig och skolan. Vi listar här nedan kontaktuppgifter till de skolor vi samarbetar med. Du är fri att kontakta vilken skola du vill i landet som erbjuder prövning i den kurs som du behöver.

Här finns kontaktuppgifter till de skolor som Järfälla kommun samarbetar med.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp