Innehåll

Trygghetsarbetet i Järfälla

Järfälla kommun arbetar med olika åtgärder för att skapa en lugn och trygg kommun. Som exempel kan nämnas grannsamverkan, trygghetsvandringar, ordningsvakter, kameraövervakning och platssamverkan för trygghet och ökad trivsel. Här kan du läsa mer om kommunens brottsförebyggande arbete.

Trygghet i ditt bostadsområde

Grannsamverkan är ett bra exempel på vad du som boende i Järfälla kan göra för att öka tryggheten i ditt område. Grannstödsbilen, ett samarbete mellan kommunen, Järfällahus och polisen, är ett annat exempel. Trygghetsvandringar är ett annat sätt jobba med tryggheten i bostadsområden.

Läs mer om trygghet i bostadsområden.

Platssamverkan

Inom det som kallas platssamverkan samarbetar flera aktörer lokalt för att området ska vara en trygg och attraktiv del av Järfälla.

Läs mer om platssamverkan

Väktare, ordningsvakter, kameror och trygghetsnummer

Järfälla kommun arbetar med flera trygghetsskapande åtgärder. Bland annat anlitas så kallade mobila trygghetsväktare och ordningsvakter som du når via vårt trygghetsnummer. Vi arbetar även med kameraövervakning.

Läs mer om våra insatser.

Polis och brandkår

Järfälla kommun arbetar med flera trygghetsskapande åtgärder. Bland annat anlitas så kallade mobila trygghetsväktare och ordningsvakter. Vi arbetar även med kameraövervakning.

Läs mer om polis och brandkår.

GVI - Group Violence Intervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld som utförs av kriminella grupper. Strategin kommer ursprungligen från USA där den har använts under flera år med goda resultat.

Läs mer om GVI i Järfälla och Upplands-Bro.

Samverkansavtal och medborgarlöfte

Lokalpolisen Järfälla och Järfälla kommun ska under 2024 tillsammans genom medborgarlöftet arbeta med åtgärder som bidrar till att hanterar lokala problem, öka tryggheten och minska brottsligheten.

Läs mer om samverkansavtal och medborgarlöfte.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.



Upp