Ett barn leker med leksaksbilar.

Barnskötare påbyggnad på Järfälla Lärcentrum

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med barn på förskolan. Du lär dig om barns lärande och utveckling individuellt och i grupp. I arbetet som barnskötare ingår att du ger barn en trygg och stimulerande vistelse på förskolan.

Utbildningen är i klassrum och du har kontakt med din lärare via lärplattformen med möjlighet till handledning på skolan. Vid kursstart har du kontakt med din lärare och lägger upp en individuell planering som passar dig.

Undervisningen sker på dagtid i klassrum genom att du deltar i föreläsningar, praktiska övningar, studiebesök och APL (arbetsplatsförlagt lärande). I utbildningen ingår 15 % APL. Det innebär 5 veckors APL under påbyggnadsterminen.

Studietakt: 100% heltidsstudier.

  • Gymnasiepoäng: 400 (totalt 1300 poäng inklusive basutbildningen).
  • Förkunskapskrav: godkänt betyg i sve/sva grund samt barnskötare bas.
  • Undervisning: klassrum dag.
  • Kurslängd: 1 termin.
  • Praktik: ingår.
  • Start & ansökan: Utbildningen startar i augusti och januari. Ansök senast åtta veckor före kursstart.

Mer om utbildningen

Utbildningen består av kurser från barn- och fritidsprogrammet, med inriktning mot barnskötare. Du läser kurserna: barns lärande och växande, pedagogiskt arbete, skapande verksamhet.

Utbildningen är del av ett nationellt yrkespaket utformat av Skolverket.

Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

Praktik

I utbildningen ingår praktik (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning.

Var kan man jobba?

Efter utbildningen kan du arbeta som barnskötare på förskolan.

Om du vill ta en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med flera kurser och ett komvuxarbete (uppsats). Det krävs också för att kunna söka en vidareutbildning inom yrkeshögskolan.

Hitta hit

Skolan ligger på Mälarvägen 2 i Jakobsberg. Det är nära till pendeltåget.

Har du frågor?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare genom att mejla till kontakt@jarfalla.se.

Läs mer

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.