En person mäter avståndet på ett träobjekt.

Träarbetare/bygg med SFI D

Du lär dig att bygga nya hus från grunden, och att renovera och bygga om olika typer av fastigheter. Praktikplats ingår. Efter godkänd avklarad utbildning kan du jobba som träarbetare på husbyggen.

Arbetet som byggnadsarbetare kan vara självständigt men ofta jobbar du i lag. Det ställer krav på förmåga att se vad som behöver göras och kunskap om hur det ska utföras i samarbete med andra. På utbildningen arbetar lärare och elever nära tillsammans i mindre grupper.

Med den här utbildningen finns mycket goda chanser till arbete efter godkända studier.

En språklärare deltar i yrkeslektionerna för att stötta eleverna språkligt. I utbildningen ingår 15 % praktik (APL) på en arbetsplats.

  • Gymnasiepoäng: 1000 poäng yrkeskurser.
  • Förkunskapskrav: godkänt SFI C.
  • Undervisning: klassrum dag/bygghall.
  • Kurslängd: 3 terminer.
  • Praktik: ingår.
  • Start & ansökan: Utbildningen startar i augusti och oktober. Ansök senast åtta veckor före kursstart.

Mer om utbildningen

Utbildningen är en kombination av SFI D, samt kurser från bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning mot träarbete inom husbyggnad. Du läser bland annat kurser i husbyggnadsprocessen, trä och stommar, husbyggnad och ombyggnad mm.

Utbildningen är en kombinationsutbildning med SFI och ett nationellt yrkespaket. Den är utformad av Skolverket för att du ska kunna jobba som träarbetare.

Praktik

I utbildningen ingår 15 % praktik (APL). Du praktiserar på en arbetsplats med stöd av handledare. Praktiken är på heltid, och du följer handledarens schema.

Var kan man jobba?

Efter godkänd avklarad utbildning kan du arbeta med olika typer av träarbeten inom husbyggnad.

Om du vill ta en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med flera kurser och ett komvuxarbete (uppsats). Det krävs också för att kunna söka en vidareutbildning inom yrkeshögskolan.

Hitta hit

Skolan ligger på Mälarvägen 2 i Jakobsberg. Det är nära till pendeltåget.

Har du frågor?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare genom att mejla till kontakt@jarfalla.se.

Läs mer

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.