Grund­sär­skola

Målgrupp för grund­särskolan är elever som bedöms inte kunna nå upp till grundskolans kunskaps­krav därför att de har en utvecklings­störning.

Innan en elev tas emot i grundsärskolan görs alltid en utredning. Då kartläggs elevens behov, med hjälp av en psykologisk, medicinsk, pedagogisk och social bedömning. Det är rektor/förskole­chef som ansvarar för att hela utredningen görs och att hålla dig som vårdnads­havare uppdaterad i processen. Rektor/förskole­chef ansöker tillsammans med dig som vårdnadshavare om skolgång i grund­sär­skolan för ditt barn. Pedagog­konsulten för grundsärskolan i Järfälla kommun kan infor­mera mer och är den som sedan fattar beslut om en elev ska tas emot i grundsärskolan och läsa efter den läroplanen.

Utbildningen i grund­sär­skolan kan erbjudas i samlad grund­särskole­klass eller som integrerad i grundskolan. Grund­sär­skolans klasser finns på ett antal skolor i Järfälla.

Om du har frågor om sär­skolan som skolform och rutiner för mottagande i särskolan kan du vända dig till kommunens pedagog­konsult.

Eleverna har rätt att gå i en fristående grund­särskola om det finns ett beslut om det från hem­kommunen.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?