Innehåll

Julgranshämtning

Här hittar du allt om vår julgranshämtningsservice. För dig som bor i villa eller radhus: vi hämtar granen mellan den 16-20 januari, du kommer inom kort att få ett sms med exakt datum.

E-tjänsten för hämtning av julgranar hos villor och radhus är nu stängd.

Kvällshämtning på centrala platser - 5, 12 och 19 januari

På torsdagkvällarna den 5, 12 och 19 januari har du möjlighet att lämna din julgran till våra chaufförer som åker runt i Järfällas centrala delar. Granen får inte lämnas på platsen innan eller efter att trädgårdsbilen varit där. Kom ihåg att ta bort alla dekorationer från granen. Ni hittar bilen på följande platser och tider:

Kallhäll, Källtorpsvägen 65
18.00 – 18.30

Jakobsberg, parkeringen vid Riddarparken
18.45–19.15

Barkarbystaden, Stora torget
19.30 – 20.00

Viksjö, återvinningsstationen vid Viksjö centrum Plogvägen
20.15 – 20.45

Samfälligheter och bostadsrättsföreningar

Kan beställa julgranshämtning fram till 18 januari.

Gå till vår e-tjänst för att beställa hämtning

Vanliga frågor och svar

Vad kostar julgranshämtningen?

Julgranshämtningen ingår i grundavgiften som alla hushåll i villor och radhus betalar i Järfälla. Det kostar alltså ingenting extra att beställa hämtning av din julgran ifall du bor i en villa eller ett radhus.

Hämtning av julgran från ett flerfamiljshus kostar 770 kr per hämtningsplats.

När hämtas julgranar från villor och radhus?

Julgranar hämtas från villor och radhus mellan den 16-20 januari. När e-tjänsten har stängt kommer kommunens avfallsentreprenör att schemalägga julgranshämtningen.

När får jag som bor i villa/radhus veta vilket datum min julgran hämtas?

Du får ett sms mellan den 9 och 13 januari som berättar vilken dag din gran kommer att hämtas.

Jag bor i lägenhet, hur får jag min julgran hämtad?

Bor du i lägenhet ska du kontakta din hyresvärd/bostadsrättsförening och fråga dem var du ska lägga din julgran. Din hyresvärd/bostadsrättsförening kan beställa hämtning av julgranar från er fastighet via vår e-tjänst senast den 18 januari.

Vill du beställa hämtning för din bostadsrättsförening/samfällighet?

Gå till e-tjänsten

När hämtas julgranar från flerfamiljshus?

Julgranar från flerfamiljshus hämtas den 23-24 januari.

Var ska jag placera min julgran?

Villa/radhus med avfallshämtning från fastigheten:
Om du bor i villa eller radhus och får ditt avfallskärl tömt från din fastighet ska du lägga ut din julgran vid din brevlåda senast kl 07.00 den dag du har hämtning av din gran. Granen ska vara väl synlig och får inte ha frusit fast. Det får inte finnas kvar några julgransdekorationer i granen.

Villa/radhus med uppsamlingsplats för avfallskärl, gemensam avfallshantering och flerfamiljshus:
Om du bor i villa eller radhus med uppsamlingsplats för era avfallskärl, har gemensam avfallshantering eller bor i flerfamiljshus ska du lägga ut din julgran på den plats som er förening/samfällighet/hyresvärd beställt hämtning ifrån senast kl 07.00 den dag ni har hämtning av era granar. När er samfällighet/brf/hyresvärd beställer hämtning av era julgranar anger dom i e-tjänsten var er hög/högar med julgranar kommer vara placerad så att chauffören hittar dit. Granarna ska vara väl synliga och får inte ha frusit fast. Det får inte finnas kvar några julgransdekorationer i granen.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp