På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Grov­sop­hämtning

Bor du i småhus kan du beställa en (1) avgifts­fri hämtning av grovsopor upp till 5 kubikmeter per kalenderår. Till grov­sopor räknas sådant som man tar med vid en flytt, inga fasta inven­tarier, bygg­avfall eller elavfall.

Hämtning

Grovsoporna hämtas på onsdagar. För att kunna planera hämtningen ska beställningen göras minst 5 arbets­dagar innan hämtnings­dagen. Service­center kommer att meddela dig hämtnings­datum via e-post.

Avbeställning

OBS! Om du vill göra en av­beställning av grovsop­hämt­ning så vill vi få in den senast kl 12:00 dagen innan den planerade hämtnings­dagen. Får vi inte in någon av­beställning kommer den avgifts­fria hämtningen att betraktas som använd.

Placering inför hämtningen

Var: Där de vanliga hushålls­soporna hämtas, alltså vid tomt­gränsen eller den gemen­samma uppställnings­platsen.

När: Tidigast kvällen innan och senast kl. 07.00 på hämtnings­dagen.

Gemensam hämtning

Fastigheter som har gemen­sam sop­hämtning kan beställa gemensam grovsops­hämtning 2 gånger per år. Hämtning per hushåll är då inte möjlig. I övrigt gäller det­samma som för andra småhus, så som beskrivs här ovan.

Beställ grovsop­hämtning