Innehåll

Beredskapsveckan

Beredskapsveckan är en årlig nationell informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. 2023 genomförs den vecka 39, den 25 september till den 1 oktober.

Beredskapsveckan är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

Här ser du vad som händer i Järfälla och i andra delar av landet under beredskapsveckan.

Föreläsningen För din säkerhet

Den 28 september besöker Försvarsutbildarna Järfälla med föreläsningen För din säkerhet där du får lära dig mer om var du hittar information vid en krissituation samt hur du kan stärka din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Krav på föranmälan

Här kan du anmäla dig till föreläsningen För din säkerhet

Träffa Frivilliga resursgruppen (FRG)

Under beredskapsveckan kan du träffa representanter från Frivilliga resursgruppen (FRG) på biblioteket i Jakobsberg. Här kan du även hämta broschyren När krisen kommer som MSB ger ut.

Kommunikationsinsatser i Järfälla

Under veckan kommer Järfälla kommun att publicara nyheter och inlägg i sociala medier på temat säkerhet och beredskap.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp