Innehåll

Arbeta som röstmottagare under EU-valet

Är du hjälpsam, noggrann och vill göra en insats för demokratin? Då är jobbet som röstmottagare perfekt för dig. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och rättssäkert sätt.

Som röstmottagare ska du vara saklig och opartisk så att väljarnas förtroende för valprocessen upprätthålls. Röstmottagarna ansvarar även för ordningen i och intill vallokalen. Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt och ställer höga krav på noggrannhet.

Vi söker dig som:

  • Har fyllt 18 år senast den 22 maj 2024.
  • Talar god svenska, andra språkkunskaper är meriterande.
  • Är stresstålig
  • Är serviceinriktad, hjälpsam och noggrann

Du behöver inte vara bosatt i kommunen.

Obligatorisk utbildning

Alla röstmottagare ska genomgå en obligatorisk utbildning som kommunen anordnar. Det gäller såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val. Utbildningar sker under februari och hålls på kvällstid. Mer information om detta skickas ut till dig som blir erbjuden att jobba som röstmottagare under valet.

Ersättning

Som röstmottagare får du en ersättning på 2 800 kr för din insats som inkluderar den obligatoriska utbildningen, iordningställande av vallokal dagen innan valdagen, samt arbetet i vallokalen under valdagen.

Läsa mer om ansök

Här kan du läsa mer om rollen som röstmottagare samt göra din ansökan.

Röstningsbås i vallokal

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp