Innehåll

Nytt affärsnätverk ska skapa relationer och nytta för näringslivet i Järfälla

Järfälla kommun startar nu arbetet med att skapa Arena Järfälla – ett fristående affärsnätverk som ska bygga relationer mellan företagare och långsiktigt stärka det lokala näringslivet.

– Järfälla har ett mångsidigt näringsliv och vi arbetar med att ständigt förbättra företagsklimatet och föra en dialog med de lokala företagen. Med Arena Järfälla växlar vi upp det arbetet. Vi vill knyta ihop företagen i våra olika kommundelar i ett nätverk som erbjuder nya möjligheter för affärsrelationer och personliga möten, säger Leif Nyrén, näringslivsdirektör.

Arena Järfälla ska bli ett fristående företagsnätverk som styrs och finansieras av medlemsföretagen. Uppstarten finansieras av kommunen som en prioriterad satsning för näringslivsutveckling. Järfälla kommun kommer även vara en långsiktig samarbetspartner. Arbetet med att starta nätverket kommer ledas av Ove Rickardsson som har lång erfarenhet som ledare inom affärsutveckling i ett flertal branscher samt projektledning av event. Närmast kommer han från rollen som försäljningsansvarig på Lokaltidningen Mitt i.

– Målet är att företagen i Arena Järfälla ska se en affärsmässig, kunskapshöjande och social nytta med nätverket. Jag vill bygga ett nätverk som kännetecknas av glädje och att du alltid får något tillbaka som medlem. Det personliga mötet mellan människor är ovärderligt, särskilt när det handlar om affärsutbyte, säger Ove Rickardsson.

Under våren ska grunden för nätverket läggas. Målsättningen är att starta igång efter sommaren med olika nätverksaktiviteter.

– Det är viktigt att vi utgår från företagsnyttan i det vi gör med ett innehåll som är relevant för både enmansföretagaren och storkoncernen. Nätverket ska kännas personligt och vara en arena som stimulerar till utveckling, både för företaget och för dig som företagsledare, fortsätter Ove.

– Arena Järfälla kommer att bidra till att förbättra dialogen mellan kommunens beslutsfattare och företagare. Jag ser fram emot att vi tillsammans kan arbeta för att stärka företagsklimatet. På så vis skapar vi fler arbetstillfällen och stärker vårt varumärke som destination för etableringar och investeringar, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Är du nyfiken på affärsnätverket Arena Järfälla?

Den 7 februari bjuder vi in till informationsmöte och företagsfrukost i Bas Barkarby, lokalen Blackbox, Bällstaågatan 18. Vi inleder med frukost klockan 07.30 följt av presentation av Arena Järfälla klockan 08.00. Välkommen!

Ove Rickardsson, Arena Järfälla, Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande (S) och Leif Nyrén, näringslivsdirektör.

Ove Rickardsson, Arena Järfälla, Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande (S) och Leif Nyrén, näringslivsdirektör.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp