Innehåll

Hjälp­medel och rehab­ili­tering

Hjälpmedel kan under­lätta din vardag och även minska riskerna för att du ska skada dig. Rehab­ilitering kan vara aktuellt om du efter sjukdom eller skada behöver träning för att återhämta dig.

Hjälpmedel

Det finns olika sorters hjälp­medel som kan under­lätta var­dagen. Exempel på hjälp­medel kan vara rull­stol, rullator, hör­apparat, in­kontinens­skydd, blodprovs­tagare och förhöjning till stolar. Det finns även många smarta vardags­produkter som kan förenkla vardagen.

Läs mer om hur du kan få ett hjälpmedel

Rehabilitering

Genom rehabilitering får du träna dig för att i möjligaste mån återfå de förmågor du hade innan du blev sjuk eller skadad. Du kan också få lära dig att använda olika hjälp­medel för att kompensera olika förmågor som har på­verkats av sjukdom eller en skada.

Det är landstinget som ansvarar för rehabilitering efter skada eller sjukdom.

Slingor och hörsel­hjälpmedel

Slingor finns på följande platser:

Flottiljens vård- och omsorgsboende

Korpralsvägen 51-55, 177 38 Järfälla i restaurangen
Telefon: 08-586 252 00 (växel)

Barkarby mötesplats

Jaktplan 2 (Barkarby seniorboende), 175 63 Järfälla i restaurangen
Telefon: 08- 580 299 09

Social­förvaltningen

Vibblabyvägen 1, Kvarnen konferens, 177 64 Järfälla

Järfällasalen

Kommunhuset i Jakobsberg

Hyllan

Jakobsbergs bibliotek i Jakobsbergs centrum

Mobil hörslinga

Kan lånas gratis av till exempel föreningar. Bokas och hämtas i kommunhusets reception i Jakobsberg. Du behöver kunna visa legitimation för att låna slingan.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp