Innehåll

Informationsträffen är inställd!

För information kontakta rektor Stefan Grufman.

Stefan Grufman
08-580 297 03
stefan.grufman@jarfalla.se

.

Järfälla musikklasser!

För dig som gillar och vill sjunga, spela instrument och skriva egna låtar finns Järfälla Musikklasser, som från och med läsår 2022/2023 kommer att finnas på Fjällenskolan. I en musikklass på Fjällenskolan kan man kombinera det bästa från två världar - gedigna kunskaper och musikdrömmar.

Du kan söka hit från årskurs 4 eller till senare årskurser om plats finns.
Vi erbjuder en bred utbildning i musik med möjligheter till fördjupning genom olika projekt.

Utbildningens upplägg

Förutom utbildning i läroplanens ordinarie ämnen får du en musikutbildning med fyra eller fem musiklektioner per vecka som ger god grund för fortsatt musicerande och vidare studier. Den innefattar körsång med sång i varierande stilar där vi förutom sångteknik även väver in musikteori och gehörsträning.

Du får också spela instrument och ha ensemblespel i olika genrer. I musikskapande arbetar vi med låtskrivandets grunder och byggstenar samt med digital teknik i olika former av projekt.

Som elev får du delta i många olika uppspel och konserter. Varje läsår får du vara med om luciatåg, klasskonsert och gemensamma större konserter där alla årskurser uppträder tillsammans. Utöver de egna produktionerna sker samarbeten med andra musiker i olika sammanhang. I årskurs 9 får du följa med på studieresa. Tidigare har resorna gått till bl a Barcelona, Berlin och Prag.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp