Teknikvägens förskola
Teknikvägens förskola är en Reggio Emilia-inspirerad förskola med ett övergripande projekt kring hållbar utveckling. Vi tillämpar ett utforskande arbetssätt som bygger på en stark tro på människans möjligheter och en djup respekt för barnet. Vi har en övertygelse om att alla barn har en stark inneboende drivkraft till att utforska världen.
-
OrganisationKommunal
-
Andel behöriga lärare29.3%
-
TypFörskola
-
Antal barn73
-
Antal barn/barngrupp18.3
* siffrorna gäller för 2023
Titta gärna in och se hur vi har det på vår förskola!
Teknikvägens förskola ligger nära kommunikationer i en naturnära miljö. Förskolan har en stor och rymlig gård som ger barnen möjligheter till utforskande aktiviteter och lek. Teknikvägens förskola ingår i enheten Kallhälls förskolor tillsammans med Askungens förskola, Gullivers förskola och Svetsarvägens förskola. Enheten har gemensam ledning och administration.
Barnen på Teknikvägens förskola är indelade i fem åldersnära grupper. Förskolan har kapacitet att ta emot upp till 80 barn.
Du kan även titta närmare på vår verksamhet på Instagramkontot teknikvagens_forskola
Arbetssätt
Vår pedagogik utgår från barnens behov och intressen och processen dokumenteras och följs upp i reflektion tillsammans med barnen.
Vi ser vår inne- och utemiljö som ett redskap för att skapa spännande lek- och lärmiljöer. Vi erbjuder barnen ett varierat material för lek, utforskande och skapande.
Det är viktigt att barnen känner delaktighet och inflytande i sin vardag. Barnen uppmuntras att framföra sina tankar och synpunkter och vi förmedlar ett demokratiskt förhållningssätt där barnen lär sig lyssna, respektera andra och ta ansvar.
Måltider
På Teknikvägens förskola är måltiderna en av höjdpunkterna på dagen. Välsmakande och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning.
Vi arbetar för att göra medvetna val kring inköp. Vi strävar efter att ha en hög andel ekologiska livsmedel och att servera näringsrik mat lagad från grunden av förskolans kock, Oscar.
Delaktighet och inflytande
Barn och föräldrar har rätt till inflytande i förskolan. Vi arbetar för att alla ska känna delaktighet, få inflytande och för att det ska finnas möjlighet för alla att uttrycka sin uppfattning om förskolan.
Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna att de har möjlighet att vara delaktiga och ha inflytande i verksamheten för sitt barn.
I september bjuder vi in alla föräldrar till ett möte där vi presenterar vår verksamhet, dess mål och hur vi arbetar för att nå dem. Förskolan har även ett föräldraråd där alla vårdnadshavare är välkomna att närvara. I alla våra möten är det viktigt att uppnå en dialog om de frågor och funderingar som finns.
Utvecklingssamtal
Alla vårdnadshavare erbjuds utvecklingssamtal en gång per läsår. Det finns alltid möjlighet att boka in ytterligare samtal för de vårdnadshavare som önskar det. När det är dags att lämna förskolan och börja förskoleklass har vi ett avslutningssamtal.
I utvecklingssamtalen medverkar både barn och vårdnadshavare.
Fler kontaktuppgifter
Biträdande rektor
Catarina Henriksen
08-580-291 26
catarina.henriksen@jarfalla.se
Biträdande rektor
Mari Navarro
08-580 226 96
mari.navarro@jarfalla.se
Administrativ assistent
Katarina Windahl
08-580 287 33
katarina.windahl@jarfalla.se
För visning av vår förskola, välkommen att kontakta
Therese Karlborg Hedrén
08-580 289 90
therese.karlborg.hedren@jarfalla.se
Ajshe Morina
08-580 289 90
ajshe.morina@jarfalla.se