Gå direkt till sidans innehåll

Naturstädning

Tillsammans med Håll Sverige Rent vårstädar vi Järfälla. Årets städkampanj sker under veckorna 17-19, mellan 20 april och 8 maj.

Vi har delat upp kommunen i olika städområden och grupper om minst 15 personer städar ett område var. Varje städgrupp som har städat ett område och gjort en återrapportering erhåller ett städbidrag som tack för hjälpen.

Karta över städområdenPDF

Företagare eller privat markägare? Hjälp oss att hålla Järfälla rent!

Vi vill givetvis alltid se Järfälla skina, men under kampanjveckorna blir det extra viktigt. För att uppnå det vill vi gärna att företag och privata markägare är med och städar i sin omgivning.

Anmälan till städkampanjen

Hur länge är anmälan öppen?

Anmälan öppnar 13 mars och stänger 8 maj.

Vem kan anmäla sig för att naturstäda?

Grupper i alla åldrar som är från Järfälla är välkomna. Till exempel förskolegrupper, skolklasser, idrotts- eller hobbyföreningar och så vidare. Gruppen ska bedriva sin verksamhet i Järfälla.

Kan vi anmäla oss genom Håll Sverige Rent?

Nej, vi tar enbart emot anmälan här på webbplatsen.

Städområden

Hur många får man vara som städar ett städområde?

Ni måste vara minst 15 personer, någon övre gräns finns inte. 

Kan vi själva välja städområde?

Ja, när ni anmäler er så väljer ni i listan av städområden vilket område ni önskar städa. Anmälningsprocessen blir smidigare om ni har funderat på vilket område din grupp är intresserade av att städa innan ni anmäler er.

Hur många städområden får man välja?

En städgrupp kan välja ett område. Om det finns städområden som inte har bokats efter 29 mars så kan en städgrupp boka ytterligare områden. I anmälan finns det möjlighet att lämna intresse för fler städområden. Vi kommer att kontakta de intresserade om det blir aktuellt.

Finns det en karta över städområden?

Självklart! Klicka på denna länkPDF för att se full karta.

Städning och städmaterial

När kommer städmaterialet?

Städmaterialet leveras i slutet av vecka 16 eller i början av vecka 17.

Hur går städningen till?

Vid anmälan väljs ett område. Är ni ett större sällskap på minst 30 personer kan ni välja två områden. Hela området städas av och en städinstruktion medföljer städmaterialet. I naturreservaten är det de större gångstråken med dess närmaste omnejd som städas av.

Vid städning längs vägar ska man hålla sig 5 meter från vägen och 10 meter från motorvägen. Små barn bör inte städa områden med vägar.

Hur får vi städmaterialet?

Ni kan välja mellan att hämta städmaterialet på Servicecenter, Riddarplatsen 5 i Jakobsberg, eller att städmaterialet levereras till den adress som du har angett i din anmälan.

Om ni är flera klasser eller grupper som skall städa, tänk på att rätt grupp får rätt områdesmaterial – mängd och storlek på handskar samt påsar skiljer sig åt.

Städrapport och utbetalning av städpeng

När kan jag återrapportera vår städning?

Återrapporteringen öppnar 29 april och är öppen till 17 maj.

När utbetalas städbidrag?

Utbetalningen till de grupper som har återrapporterat med kompletta kontouppgifter görs under den sista veckan i maj, vecka 22.

Städgrupper som missat att återrapportera eller där något fattas i kontouppgifterna får utbetalningen lite senare

Hur stor är städbidraget?

Honoraret till de duktiga städgrupperna är 1000:- per grupp. Till de tre grupper som bedöms ha städat allra flitigast utgår också en extra summa.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp