Innehåll

Sportoteket i Järfälla

Inlines, Skateboards och hjälmar.

På Sportoteket kan du låna utrustning för att prova olika idrotter och aktiviteter. Här finns inlines, skateboards, fotbollsskor, golfklubbor och mycket annat! Du som är skriven i Järfälla är välkommen att låna utrustningen i två veckor.

Låna sportartiklar hos Sportoteket

Hos Sportoteket hittar du allt du behöver för att prova på olika idrotter och aktiviteter - allt från pjäxor och skridskor till liggunderlag, kängor, sovsäckar och fiskespön. Och att låna utrustning hos Sportoteket är lätt.

Så gör du:

  1. Besök Sportoteket i Järfälla på Mjölnarvägen 6.
  2. Leta rätt på sportprylarna du vill låna, prova ut ch välj.
  3. Personalen registrerar dina uppgifter (namn, telefonnummer, e-post - visa giltig legitimation).
  4. Du lånar sportprylarna i upp till två veckor, med möjlighet till förlängning. Mejla oss med en förfrågan. (Observera! Du behöver vara skriven i Järfälla för att få låna utrustningen.)
  5. Lämna tillbaka sportartiklarna du lånat där du lånade dem, vid Mjölnarvägen 6. Du kan även lämna in sportartiklar du inte längre behöver.

Sportotekets öppettder

Måndag
08.00-16.00

Tisdag
08.00-16.00

Onsdag
08.00-16.00

Torsdag
08.00-16.00 samt 17.00-19.00

Fredag
08.00-15.00

Lördag och söndag
Stängt

(Lunchstängt klockan 12:00-13:00 varje dag)

Lämna bidrag och utrustning

Vi behöver fortsatt få in mer av de mesta även om tillgången på slalomutrustning och skridskor börjar se riktigt bra ut. Vi har ett stort behov av utrustning för friluftsliv såsom ryggsäckar, liggunderlag, sovsäckar, stövlar, kängor etc.

Tänk på att det du skänker ska vara i gott skick. Du som skänker utrustning bidrar till att våra ungdomar får testa den idrott de själva är intresserade av, oberoende av ekonomi. Dessutom hjälper du våra medmänniskor att komma tillbaka i arbete då en del av vår personal kommer från ett sysselsättningsprojekt. Utöver det, bidrar du till en hållbar utveckling då vårt projekt handlar om återanvändning av bra grejer till ett gott syfte.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Matinou Inoussa, projektledare på Sportoteket.

08-580 283 72

matinou.inoussa@jarfalla.se

Hitta hit

Sportoteket i Järfälla finns på Mjölnarvägen 6 i Jakobsberg. Följ skyltarna mot Kompetenscentrum. Det finns även inlämningsställen till Sportoteket i Kallhälls ishall och på Görvälns återvinningscentral.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp