Innehåll

Almakliniken har tagit plats i Barkarbystaden

Järfälla näringsliv och kommunens trafikplanerare besökte vårdcentralen Almakliniken i Barkarbystaden för ett samtal om företagets utveckling och behov där exempelvis tillgängliga trafiklösningar och tydlig skyltning stod högt på önskelistan.

Vårdcentralen Almakliniken i Bas Barkarby har haft öppet i drygt ett år nu.

– På drygt 15 månader har vi gått från 0–4 200 listade patienter. Idag är vi 18 medarbetare på vårdcentralen, säger Helene Warzau, verksamhetschef.

I Barkarbystaden bor nu cirka 8 000 invånare så man kan utgå från att vårdcentralen har varit ett välkommet tillskott till staden.

– Det bor många unga barnfamiljer i närområdet men vi erbjuder även hjärtspecialister här så vårdcentralen har också blivit uppskattad av den äldre befolkningen. En stor utmaning för oss har däremot varit att patienter har svårt att hitta hit. Att vi inte upplevs som tillgängliga på grund av trafiksituationen och byggnadsarbeten i staden, fortsätter Helene.

Under företagsbesöket diskuterades trafiksituationen i Barkarbystaden samt på vilket sätt trafikplaneringen styrs av lagar och förordningar. Almakliniken lyfte fram önskemål om tydligare hänvisningsskyltning i området samt en bättre framförhållning i kommunikationen från kommunen vid vägarbeten. Frågor och önskemål som vi tog med oss tillbaka från besöket.

Har du en fråga eller ett behov för ditt företag som du vill lyfta fram?

Kontakta oss på Järfälla näringsliv så bokar vi en ett företagsbesök!

Företagsbesök: Fredrik Persson, näringslivsstrateg och Helene Warzau, verksamhetschef på Almakliniken.

Företagsbesök: Fredrik Persson, näringslivsstrateg och Helene Warzau, verksamhetschef på Almakliniken diskuterade tillväxtmöjligheter och kommunikationsutmaningar i den nya staden som växer fram.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp