Innehåll

Arbaeen-promenad den 3 sept – många människor i rörelse

Arbaeen är en högtid som shiamuslimer hedrar varje år. Söndagen den 3 september firas detta med en promenad, likt tidigare år, mellan Rinkeby och Datavägen i Järfälla.

Promenaden startar kl. 13:30 i Rinkeby och går till Datavägen i Järfälla med planerad sträckning Ekvägen – Byleden – Järfällavägen – Mälarvägen – Datavägen. Under promenaden bär deltagarna svarta kläder och har flaggor. På vägen görs bland annat ett stopp för matutdelning vid Brasvägen i Skälby. Den planerade vägen kan komma att ändras av polisen om de bedömer att det behövs.

Om promenaden och firandet engagerar många deltagare som rör sig längs den planerade vägsträckningen kan vissa störningar uppstå i trafiken. I och med att tillstånd finns för matutdelning vid Brasvägen i Järfälla (intill Björkebyskolan) kan det även påverka tillgängligheten till den återvinningsstation som finns där.

Här hittar du andra återvinningsstationer i Järfälla (FTI).

Det kommer att finnas flertalet funktionärer på plats. Järfälla kommun har ordningspersonal i tjänst under söndagseftermiddagen och dessa kommer att bistå polisen som också närvarar.

Om Arbaeen

Arbaeen betyder "fyrtio dagar" på arabiska, och syftar på den traditionella sorgens längd i muslimska traditioner efter en ledare inom shiaislams död. Varje år samlas shiamuslimer i södra Irak för att markera slutet på en 40-dagars sorgeperiod för profeten dotterson.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp