Innehåll

Beredskapsveckan ska öka människors motståndskraft

Den nationella informationsinsatsen Beredskapsveckan ska bidra till att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar samt öka öka människors motståndskraft inför kriser och krig.

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska Den genomförs vecka 39, den 25 september - 1 oktober. Den är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats. 2023 är temat hemberedskap och att få människor att testa och öva hemma för att öka sin förmåga att klara sig under en kris i samhället.

Föreläsningen För din säkerhet

Föreläsningen För din säkerhet av Försvarsutbildarna hålls i Järfälla gymnasiuim kl. 18-21 den 28 september. Läs mer och anmäl dig till föreläsningen här.

Prata krisberedskap med Frivilliga resursgruppen

Träffa Frivilliga resursgruppen (FRG) på biblioteket i Jakobsbergs centrum. Kom och prata krisberedskap med representanter från FRG. Här finns även broschyren Om krisen eller kriget kommer och foldern Sju dagar om hur du kan öka din förmåga att klara dig själv och dina nära under en kris eller ett krig.

Under veckan kommer kommunen även att publicera nyheter och inlägg på Facebook om hur du kan öka din förmåga att klara en kris i samhället.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp