Innehåll

Brödernas Family Bageri – industribageriet med kärleken till det traditionella hantverket

Järfälla näringsliv besökte Brödernas Family bageri i Jakobsberg för en gofika och diskussion om bland annat lokalbehov, kontakten med kommunen, kompetensförsörjning och expansion.

Det blev också en uppskattad rundtur i bageriet där det produceras surdegsbröd och hantverksmässiga bakverk till grossister, caféer, hotell och restauranger runt i hela Sverige.

Brödernas är ett företag med starkt engagemang och lokal förankring, både vad gäller andelen personal som är Järfällabor men också strävan att i samarbete med kommunen erbjuda praktikplatser och sommarjobb.

– Vi utbildar vår personal från grunden. Både vad gäller det hantverksmässiga inom bageriet men också kring kvalitets- och hållbarhetsfrågor. Vi strävar alltid efter att finslipa vår kvalitet och ser exempelvis kommunens livsmedelsinspektioner som en möjlighet att utmanas och utvecklas till förbättring, säger Kyriakos Moussally, produktionsansvarig.

År 2000 grundades bageriet av tre bröder med en vision om att leverera något nytt inom bagerivärlden. Under denna period hade många cafékedjor etablerat sig på den svenska marknaden och en helt ny marknad för bageriprodukter öppnade sig där nya typer av bakverk efterfrågades. Verksamheten växte och kom att även omfatta hotell, restauranger samt finkrogar.

Det fanns tidigt en idé om att effektivisera produktions- och distributionskedjan genom att erbjuda ett djupfryst sortiment som skulle omfatta samma premiumprodukter som man redan hade i det färska sortimentet.

Den nya inriktningen medförde att man under 2012 övergick ifrån att vara ett leveransbageri till ett industribageri. Idag är man cirka 40 medarbetare. Även om Brödernas idag levererar mer frysta produkter än färska så tummas det varken på hantverket eller råvarorna. Kärleken till det traditionella och genuina hantverket lever kvar, bland annat tillverkas kondisbitarna för hand och brödet bakas på färsk surdeg och i stenugn.


Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp