Innehåll

Följ med ner i nya tunnelbanan i helgen

Solrosor i Järfälla.

Söndagen den 23 april är det stor visningsdag i Barkarby. Region Stockholm öppnar upp det utsprängda stationsutrymmet vid Veddestabron för besökare och vi presenterar stadsmiljön som växer fram runt stationerna.

Besök tunnelbanan före alla andra

2026 börjar tunnelbanan gå, men redan nu har du chansen att gå ner i tunnlarna och uppleva bergrummet som ska bli station Barkarby. Promenaden är ungefär 700 meter lång och startar vid servicetunneln i Veddesta innan du når stationsutrymmet som ligger cirka 30 meter under jord.

– Vi bygger tunnelbana för alla stockholmare och därför känns det jätteroligt att bjuda ner de framtida resenärerna under jord, säger Anna Nylén, projektchef för Blå linje till Barkarby.

Kolla in framtidens stadsmiljö

På Veddestavallen bygger vi upp en utställning med modeller, digitala rum och visionsbilder för dig som är nyfiken på den kommande stadsmiljön i Barkarby. Här växer en helt ny stadsdel fram med 14 000 nya bostäder, flexibla och klimatsmarta kontor samt lokaler för idrott hälsa, kultur, restauranger och service.

På plats för att berätta mer finns representanter från Järfälla kommun och våra aktuella byggaktörer.

Här kan du läsa mer om byggaktörerna som deltar.

Praktisk information

  • När: Söndagen 23 april, klockan 10.00-16.00.
  • Vad: Utställning, visningsdag, tunnelpromenad och kul aktiviteter för barnen.
  • Var: Veddestavallen, nära Barkarby station (pendeltåg).
    Närmaste busshållplats är Barkarby station, Barkarby station övre eller Kontovägen.
    Evenemanget är bilfritt och det kommer inte att finnas p-platser.

Läs mer om öppen tunnel hos Nya tunnelbanan.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp