Innehåll

IMY-anmälan efter intrång i gymnasieantagningssystem

Indra, det gemensamma gymnasieantagningssystemet för Storstockholms kommuner, har råkat ut för ett intrång. Järfälla kommun anmäler det inträffade till IMY, Integritetsskyddsmyndigheten, eftersom det finns en risk att personuppgifter läckt ut i samband med incidenten.

Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och Gymnasieantagningen StorSthlms antagningssystem Indra har under söndagen den 24 september drabbats av ett intrång, ett så kallat ransomware-angrepp. Järfälla kommun är en av många kommuner som är drabbade.

I samband med att antagningssystemet utsatts för intrång har det uppstått en risk för att personuppgifter läckts från systemet. Det här gör att Järfälla kommun väljer att anmäla incidenten till IMY.

I dagsläget går det inte att säga om, eller hur många, som eventuellt är drabbade. Arbetet med att hantera incidenten pågår, bland annat genom att flytta systemet till nya miljöer för att förhindra fler intrång. Järfälla kommun ser mycket allvarligt på det inträffade och har en nära dialog med Gymnasieantagningen StorSthlm.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp