Innehåll

IMY-anmälan på grund av risk att personuppgifter läckt ut

Järfälla kommun anmäler sig själv till IMY, Integritetsskyddsmyndigheten, eftersom det finns en risk att personuppgifter har läckt ut i samband med att kommunens rekryteringssystem Visma Recruit utsatts för en cyberattack.

Visma Recruit är det verksamhetssystem Järfälla kommun använder för rekrytering. Systemet levereras som en upphandlad tjänst.

I samband med att Visma Recruit utsatts för en cyberattack har det uppstått en risk för att personuppgifter läckt från systemet. Det här gör att Järfälla kommun väljer att anmäla incidenten till IMY.

I dagsläget går det inte att säga om eller hur många som eventuellt är drabbade. Informationen som kan vara röjd är till exempel betyg, cv, personliga brev m.m.

Järfälla kommun ser mycket allvarligt på det inträffade och har en nära dialog med Visma.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp