Innehåll

Järfälla framtidsspanar på kulturvanor

Hur kommer vi att läsa böcker i framtiden? Hur vill vi uppleva scenkonst eller ta del av en konsert? Genom deltagande i undersökningen ”Framtidens kulturkonsumtion” får kommunen möjlighet att förstå nuet och följa tendenserna mot framtiden för att kunna göra rätt satsningar för rätt målgrupper.

Solrosor i Järfälla.

I Järfälla finns stora naturområden och värdefulla kulturmiljöer, roliga och utvecklande kultur- och fritidsaktiviteter och ett aktivt föreningsliv året runt. Kultur- och fritidsfrågorna har en viktig roll när vi planerar och utvecklar framtidens Järfälla. Genom deltagande i undersökningen Framtidens kulturkonsumtion får kommunen ett bra nationellt underlag att planera utifrån, men planer finns också på en lokal undersökning.

– Vi kommer att komplettera den här undersökningen med en egen lokal enkät under hösten för att se hur Järfällabornas kulturvanor överensstämmer med de data som framkommit nu. Vid vår lokala undersökning lägger vi till ett närmare geografiskt raster, utöver kön och ålder, för att se vilka av våra områden vi bör prioritera och med vad vi når fram bäst, säger Pernilla Järverot, kultur- och fritidsdirektör.

Järfälla är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige, här pågår aktiviteter och evenemang i stort sett varje dag med konserter, idrott, föreläsningar och upplevelser för alla. Ett engagerat föreningsliv bidrar till det rika utbudet av aktiviteter, och med allmänna kultur- och samlingslokaler i hela kommunen, två konsthallar, en kulturscen och ett kultur- och aktivitetshus finns plattformar och möjligheter till utveckling av evenemang.

Det är fjärde året som företaget Insight Intelligence genomför undersökningen , i år tillsammans med Svensk Scenkonst, Folkoperan, 2Entertain och Järfälla kommun.

Läs mer om undersökningen Framtidens kulturkonsumtion 2023 (Svensk scenkonst)

Upplev Järfälla | Upptäck Järfälla (upplevjarfalla.se)

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp