Innehåll

Järfälla gymnasiums elever på byggprogrammet går igenom de sista förberedelserna inför Yrkes-SM som hålls i Karlstad.

Järfälla gymnasiums elever på byggprogrammet går igenom de sista förberedelserna inför Yrkes-SM som hålls i Karlstad.

Järfälla Gymnasiums byggprogram kvalificerar sig för Yrkes-SM 2024

Järfälla Gymnasiums bygg- och anläggningsprogram har säkrat sin plats i Yrkes-SM 2024 efter en imponerande prestation i kvalificeringsprovet för träarbetare. Av totalt 18 skolklasser och 182 deltagare har eleverna från Järfälla Gymnasium visat enastående skicklighet genom att uppnå 43,3 av 50 poäng. Detta gör dem till en av de sex skolorna som i veckan kommer att tävla i träarbete vid det prestigefyllda evenemanget i Karlstad.

– Vi är otroligt stolta över våra elevers prestationer och deras engagemang för att utveckla sina yrkeskunskaper. Att kvalificera sig för Yrkes-SM är en fantastisk möjlighet för dem att visa upp sin skicklighet och få erfarenhet av tävlingsmiljön. Skoltävlingar som dessa spelar en viktig roll i att främja yrkesutbildningar och locka unga talanger till olika branscher säger Stefan Backe, biträdande rektor för yrkesprogrammen på Järfälla Gymnasium.

Förutom att ge eleverna möjlighet att praktisera sina färdigheter på ett roligt sätt, öppnar det också dörrar för framtida karriärmöjligheter.

– Genom att delta i Yrkes-SM får eleverna inte bara möjlighet att tävla på nationell nivå utan också att knyta kontakter och visa upp sin kompetens inför potentiella arbetsgivare, säger Fredrik Persson, näringslivsstrateg på Järfälla kommun. Det är en unik möjlighet att föra skola och näringsliv närmare varandra för att bidra till framtida kompetensförsörjning.

Yrkes-SM är inte bara en tävling, utan också en möjlighet för unga människor att utforska olika yrken och inspireras till framtida karriärvägar. Evenemanget, som lockar både elever, skolpersonal och allmänheten, bidrar till att höja statusen på yrkesutbildningar i Sverige och främja intresset för olika yrken.

Tävlingen är en unik möjlighet för elever att testa sina gränser och utmana sig själva inom sina respektive yrkesområden.

– Vi är glada över att vara en del av detta spännande evenemang och ser fram emot att representera Järfälla Gymnasium med stolthet och skicklighet säger Curt Sandgren, bygglärare på Järfälla Gymnasium.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp