Innehåll

Järfälla säkrar att elever på nedstängningshotad skola får fortsatt utbildning

Skolinspektionen har dragit in tillståndet för friskolan Cordoba International School i Stockholm. Beslutet gäller från och med 8 januari och påverkar 37 elever som är skrivna i Järfälla kommun.

Järfälla som hemkommun ska erbjuda plats på en kommunal skola, men vårdnadshavare kan också välja en fristående skola om de önskar.

Skolan, som nu riskerar nedstängning, bedriver utbildning för elever från förskoleklass till årskurs 9, samt fritids. Totalt ska 516 elever gå på skolan. Från Järfälla kommun har vi 37 elever i skolans verksamhet.

Järfällas barn- och ungdomsförvaltningen arbetar nu på att se till att alla dessa elever ska få fortsatt utbildning efter den 8 januari. Information har gått ut och en dialog med berörda vårdnadshavare ska upprättas.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp