Innehåll

Järfälla tar ställning mot dopning


Järfälla krokar arm med gymmen och polisen i arbetet mot dopning. Den här veckan uppmärksammas metoden 100% Ren Hårdträning särskilt i kommunen och på diplomerade gym i Järfälla, Medley och Friskis & Svettis.

Dopning är ett komplext problem som både handlar om samhällets kroppsideal och strävan efter den perfekta kroppen, vilket gör att vanliga motionärer väljer att dopa sig. Det finns även en koppling till annan kriminalitet, narkotika och våldsbrott. Som en del av kommunens förebyggande arbete mot dopning implementeras metoden 100% Ren Hårdträning på intresserade gym. Det är en arbetsmetod som sker i samverkan mellan Järfälla, gymmen och polisen.

Vad är 100% Ren Hårdträning?

100% Ren Hårdträning syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider och andra dopningspreparat på träningsanläggningar. Metoden innehåller några huvudkomponenter; samverkan, utbildning, policy och tillsyn och diplomering.

Läs mer här om metoden här

Vill ert gym vara med?

Kontakta preventionssamordnare Lisa Wells på lisa.wells@jarfalla.se.

Gruppbild på fyra personer

Preventionssamordnare Lisa Wells, PT Linn Bylin Friskis&Svettis, kommunpolis Ida Denish och Åsa Hanna, Medley

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp