Innehåll

Krögaren Kris Gergi återvänder hem till Jakobsberg

Du kanske har sett att en ny restaurang har öppnat i Jakobsberg centrum? Företagaren bakom den libanesiska krogen är krögaren Kris Gergi, som nu återvänder till Järfälla. Parallellt driver han restauranger inne i stan sedan några år tillbaka.

– Jag kommer ju själv från Söderhöjden och gick i Tallbohovskolan, och nu kände jag att jag ville bidra till att lyfta Jakobsberg. Vi behöver fler bra ställen här, folket förtjänar det och det känns bra att kunna vara med i utvecklingen! Dessutom känns det bra att ”komma hem”, jag känner ju alla här.

Kris är en självlärd krögare som gått den långa yrkesvägen, från praktikplatsen som diskare i unga år, till restaurangkock, cateringentreprenör och nu krögare.

– Hade du frågat mig i ungdomsåren hade jag aldrig trott att jag skulle bli kock. Men allt förändrades när jag genom en vän och mentor fick praktik och därefter extrajobb på en restaurang i Kallhäll.

Så här i efterhand så kan Kris se att det var ett naturligt och utstakat yrkesval.

– Min grundinspiration för matlagning kommer från min familj. Vi är en riktig gourmet-familj där alla har sin specialitet. Min mamma odlar massvis med olika grönsaker, pappa lagar olika grytor och min moster är en mästare på franska bakverk. Som barn fick jag lära mig vikten av att laga mat från grunden och att alltid leta efter de bästa råvarorna. Jag blev skickad att köpa tomater på en plats och örter på en annan i Jakobsberg.

Vi önskar Kris välkommen tillbaka och lycka till. Innan vi går avslöjar Kris också att överraskningar väntar på restaurangens övervåning inom kort. Mat- och showupplevelser som kommer att pågå in på småtimmarna. Vi ser fram emot det!

Middagstipset: Se inslaget där Kris och matlagningsprofilen Roy Nader handlar grönsaker lokalt i Jakobsberg och sedan tillagar fyllda paprikor och vinbladsdolmar.

Kris Gergi

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.



Upp