Innehåll

Lyckat öppet hus på nya Ålsta för- och grundskola

Den nya toppmoderna skolbyggnaden, vackert belägen nära naturen i Barkarbystaden och med plats för 215 förskolebarn och 350 elever i årskurs F-6, blev på tisdagen officiellt invigd med ett öppet hus för allmänheten.

Bandklippning

Så här glada är Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande och rektor Kicki Bothén att det nu är klippt och klart för Ålsta för- och grundskola.

FN-dagen till ära öppnade skolan sina dörrar för allmänheten och bjöd in till ett öppet hus. På plats samlades ett stort antal föräldrar och besökare som förväntansfullt väntade på att få utforska skolans nya och fräscha lokaler, gå guidade turer i lokaler och klassrum och höra presentation om konsten som finns närvarande överallt i inomhusmiljön. Många besökare som gick visningarna var imponerade av att allt är sprillans nytt och genomtänkt med tanke på pedagogik och barnens olika behov.

Visar ett konstverk på Ålstaskolan

Besökarna fick även byggnadens konst presenterad av konstnärerna Maria Johansson och Oscar Furbacken. Här på bilden Oscar Furbacken och förskolans konstverk om natur och småkryp.

– Vår målsättning har varit att bygga en skola där lokaler och inredning stimulerar alla barn och elever till inlärning och studiero. Här ska alla barn och elever kunna växa och må bra, säger Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Innan dörrarna öppnades för besökarna invigdes skolan formellt med tal, bandklippning och en stor barnkör utomhus. Det var en strålande höstdag med klar luft och solsken, där gröna ballonger och flaggor från Järfälla vajade i vinden.

folksamling på Ålstaskolan

Många besökare hade samlats för att lyssna på tal och barnkörens fina sång

Rektorer på Ålstakolan

Två stolta och nöjda rektorer: Sofia Lönngren, biträdande rektor och Kicki Bothén, rektor.

– Tack alla som kom till vårt öppna hus och firade att nu äntligen är vår nya skola invigd och vi kan se fram att utveckla verksamheten här tillsammans med personalen, barn, elever och deras vårdnadshavare, säger Kicki Bothén, rektor på Ålsta för- och grundskola.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp