Innehåll

Morgondagens entreprenörer prisades på mässa i ung företagsamhet

Den 21 februari arrangerades den årliga mässan "Unga Entreprenörer i Järfälla" i Jakobsberg centrum med möjligheten att träffa Järfällas framtida entreprenörer. Besökarna fick ta del av de tjänster, produkter och affärsidéer som skolungdomarna utvecklat i sina UF-företag under året på Järfälla gymnasium.

Fyra unga företagare.

UCleanse UF som utvecklat en brustablett för rengöring blev vinnare av hållbarhetspriset, bästa säljare samt årets affärsplan på mässan Unga Entreprenörer i Järfälla.

Mässan invigdes av kommunstyrelsens ordförande Eva Ullberg (S) och avslutades med en prisutdelning i olika kategorier.

– Jag kan med stor glädje konstatera att Järfälla har en otroligt framgångsrik och bra verksamhet. År efter år levererar unga Järfällabor fina företagsprojekt, så även i år. Jag ser fram emot att få följa hur våra unga entreprenörer kommer bidra till ett växande, grönt och jämlikt Järfälla framöver, sa Eva Ullberg (S).

– Det ger energi när man får träffa unga företagare som lägger sin själ i arbetet, sa Leif Nyrén, näringslivsdirektör Järfälla kommun.

Årets vinnare på Unga Entreprenörer i Järfälla

Affärsplan

Vinnare: UCleanse UF
Prisutdelare: Handelsbanken
Produkt: En brustablett för hushållsrengöring.

Motivering: Affärsplanen är grunden i företaget, det är där man beskriver sin verksamhet. Den tar upp affärsidé, produkt, mål, tidsplan, prissättning, ekonomi med mera. Alla dessa områden är viktiga att vi på banken får information om för att förstå företagets verksamhet och vilket behov som kan finnas från banken. I den här kategorin vinner idag det företag som vi tycker utarbetat en väl strukturerad affärsplan med en röd tråd som ger oss all den information vi behöver. Vi tror på detta företag och önskar er all lycka till framåt.

Hållbarhetspris

Vinnare: UCleanse UF
Prisutdelare: Järfälla kommun, enheten för hållbar utveckling
Produkt: En brustablett för hushållsrengöring.

Motivering: Företagets idé är sprungen ur en vilja att lösa ett problem, och att minska andel engångsplast som hamnar i haven. Affärsplanen genomsyras av ett starkt miljöengagemang och det finns tydliga kopplingar mellan idé, logga, produkter och hållbarhetsmålen. Det finns även ett genomtänkt arbete med hållbarhet från råvara till leverans. Genom denna produkt bidrar företaget till ett minskat sopberg och en ökad medvetenhet kring återvinning av resurser. De hjälper människor att göra miljömedvetna val kring sina städprodukter och bidrar till de globala målen.

Tre unga företagare.

UF Min Kulturs kortspel vann också pris i flera kategorier.

Bästa produkt

Vinnare: Min Kultur UF
Prisutdelare: Fisk och skaldjursbilen
Produkt: En kortlek som fungerar som ett frågesportspel inom världskultur och på ett roligt sätt lär ut kunskaper om hur du bör behandla och bemöta andra i främmande kulturer.

Motivering: Denna produkt har utvecklats ur redan befintliga koncept där gruppen nu valt att ta den till en ny nivå. Här blandas nytta med nöje och nyttjaren utvecklas tillsammans med goda vänner där förståelsen för olika kulturer ökar. En produkt som ligger i tiden med möjlig utvecklingspotential.

Bästa säljare

Vinnare: Viggo Åberg, UCleanse UF
Prisutdelare: Rotaryklubben Kvarnen samt Järfälla Rotaryklubb
Produkt: En brustablett för hushållsrengöring.

Motivering: En klar och tydlig presentation med ett personligt och faktabaserat innehåll av en hållbar produkt som ligger i tiden.

Entreprenörskapspris Gymnasiesärskolan

Vinnare: Rena Rama Trä
Prisutdelare: Midsummer
Produkt: Egentillverkade träramar av spillvirke samt andra hantverksprodukter i trä och papper.

Motivering: Utmärkta produkter som väckte stort intresse, tillverkade av återvunnet trä.

Entreprenörskapspris Gymnasiet

Vinnare: Min Kultur UF
Prisutdelare: Företagarna och Nyföretagarcentrum
Produkt: En kortlek som fungerar som ett frågesportspel inom världskultur och på ett roligt sätt lär ut kunskaper om hur du bör behandla och bemöta andra i främmande kulturer.

Motivering: Årets entreprenörskapspris kommer att tilldelas ett UF-företag som har visat initiativförmåga, som har en målsättning och har stor kreativ förmåga. Hur får man människor att närma sig varandra? Hur kan jag förklara varför jag väljer att fira jul den 24:e december och inte någon annan dag, eller inte alls? De entreprenörer som vi vill uppmärksamma, genom att ge 2023 års Entreprenörskapspris – får människor att skratt så att de kiknar, får förståelse för varandra, skapar möten och kanske en framtida vän.

Sociala entreprenörer

Vinnare: Min Kultur UF
Prisutdelare: Nordea
Produkt: En kortlek som fungerar som ett frågesportspel inom världskultur och på ett roligt sätt lär ut kunskaper om hur du bör behandla och bemöta andra i främmande kulturer.

Motivering: I en värld präglad av olikheter och sociala utmaningar har ni på ett innovativt, enkelt och underhållande sätt slagit hål på barriärer. Genom att återskapa en produkt för ökad social hållbarhet, tolerans och inkludering är ni de självklara vinnarna som årets sociala entreprenörer.

Hantverkare

Vinnare: Candleland
Prisutdelare: Järfälla kommun, näringslivsenheten
Produkt: Egenskapade doftljus, genom återvinning, i olika former som alla kan ha hemma.

Motivering: En till synes vanlig produkt med en bred målgrupp. Har utifrån en enkel process, skapat ett nytt innovativt resultat. En väl tajmad grupp med tydliga roller kommer att leda produkten mot en LJUS framtid.

Om Unga Entreprenörer i Järfälla

Mässan Unga Entreprenörer i Järfälla startade för drygt 10 år sedan och är ett samarbete mellan skola och det lokala näringslivet. Målet är att med gemensamma insatser uppmuntra och motivera morgondagens entreprenörer, samhällsbyggare och arbetskraft.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp