Innehåll

Muralmålning invigd i Jakobsberg

Med fyra starka "hurra" invigdes en muralmålning i centrala Jakobsberg under tisdagseftermiddagen. 60 stycken studerande har med inspiration från Jakobsbergs historia förgyllt tunneln längs Järfällavägen under Viksjöleden.

Motiven kommer från nutidens, och framför allt dåtidens, Jakobsberg. Till exempel finns Brita Cruus med i målningen. En engagerad och inflytelserik kraft i Järfälla. Hon döpte sin herrgård (Jakobsberg) efter maken Jakob Lilliehök som stupade i kriget mot Danmark.

De studerande uttrycker även sin upplevelse av att läsa på Jakobsbergs folkhögskola. De har även hämtat inspiration från naturlivet på kullen.

Konstläraren Therese Jonsson Szateks har varit projektledare och Street art-konstnären Vegan Flava har varit med som rådgivare. Muralmålningen är ett samarbete mellan Järfälla kommun och Jakobsbergs folkhögskolan som en del av satsningen på det regionala cykelstråket.

– Så kul att se, de har gjort ett strålande jobb. Det är extra roligt att de lyckats få med mycket av det som utmärker Jakobsberg, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Publik framför målningen som sträcker sig genom tunnelns vägg. Arbetsgruppen berättar om projektet.
Foto på arbetsgruppen: Sinan Andic (projektledare, Järfälla), Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Therese Jonsson Szatek (konstlärare, Folkhögskolan), Felicia Hedström (rektor Folkhögskolan), Rut Linderberg (Landskapsarkitekt, Järfälla).

Från vänster: Sinan Andic (projektledare, Järfälla), Eva Ullberg (S) (kommunstyrelsens ordförande), Therese Jonsson Szatek (konstlärare, Folkhögskolan), Felicia Hedström (rektor Folkhögskolan), Rut Linderberg (landskapsarkitekt, Järfälla).

Den färgglada målningen i tunneln under Viksjöleden. Målningens motiv är Brita Cruus, runstenar, en uggla och annat från den lokala platsen och historien.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp