Innehåll

Nu flyttar de första pionjärerna in i det nya Veddesta

Solrosor i Järfälla.

2021 tog Nordr tillsammans med Järfälla kommun det allra första spadtaget för den stadsutveckling som ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö. Nu, knappt två år senare, får de första boende nycklarna till sina nya bostäder i kvarteret Pionjären.

Nordrs kvarter Pionjären är den första pusselbiten i den nya stadsmiljön i Veddesta.

– Det här är en historisk inflyttning och början på en helt ny era för gamla Veddesta centrum och det intilliggande industriområdet. Jag vill säga varmt välkommen till våra nya invånare som idag flyttar in allra först i Nordrs kvarter Pionjären. De är verkligen pionjärer och kommer att få vara del av något helt nytt som de också kan sätta sin prägel på. En helt ny stadsmiljö ska växa fram i detta expansiva och händelserika område under de kommande tio åren, säger Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Kvarteret Pionjären har ett fint läge vid Veddestabäcken, nära grönområde och redan nu gångavstånd till bra kommunikationer vid Barkarby station och den kommande tunnelbanan. Inflyttningarna kommer att ske löpande allteftersom bostäderna färdigställs. Till sommaren 2024 beräknas kvarteret stå helt klart och samtliga 167 bostäder vara inflyttade.

– Det är alltid ett stort ögonblick när vi får leverera ett nytt hem till någon. Den här gången känns det lite extra stort, eftersom det också är starten på en stor omvandling, säger Nordrs projektledningschef Marcus Tärnåsen.

Nordrs projekt Veddestaden, där kvarteret Pionjären är först ut, rymmer totalt sju kvarter med 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Redan i början av nästa år är det dags för nästa steg i utvecklingen då Nordrs samarbetspartner Reliwe byggstartar nästa kvarter med 300 bostäder.

– Projektet har fått ett fint mottagande på marknaden och vi tror starkt på den här delen av Järfälla. Här kan vi skapa en egen stadsdel med distinkt karaktär och sammanhållen arkitektur. En småstad, fast med allt storstaden kan erbjuda inom räckhåll, säger Marcus Tärnåsen.

Nu flyttar de första pionjärerna in i det allra första kvarteret i det nya Veddesta.

Nordrs kvarter Pionjären är den första pusselbiten i den nya stadsmiljön i Veddesta. Nu flyttar de första pionjärerna in.

Om den nya stadsmiljön i Veddesta och Barkarbystaden

Under de kommande tio åren ska en helt ny stadsmiljö växa fram i Barkarby med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg om några år kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Om stadsutvecklingen i Barkarby

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2035. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarby pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV, Veddesta I, Veddesta II, Veddesta III samt detaljplanearbete för detaljplanerna Barkarbystaden II södra, Veddesta IV och Veddesta V. Utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden X är klar och omfattar en fördelningsstation.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp