Innehåll

On1Call och Seeyou har funnit symbios för en stärkt palett av IT-kompetens

Näringslivsavdelningen besökte Järfällaföretagen On1Call och Seeyou som ingått ett partnerskap för att erbjuda företag en mer heltäckande IT-lösning samt stöd för att navigera i den digitala världen.

Att ha en modern och säker IT-infrastruktur är idag för många företag helt verksamhetskritiskt. I dagens snabbt föränderliga tekniklandskap kan det vara utmanande att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och bästa praxis.

On1Call är ett IT-bolag som funnits i Järfälla sedan 1994 och erbjuder IT-infrastruktur, skräddarsydda och anpassningsbara tjänster och säker lagring av data inom Sverige. Förra året ingick man partnerskap med Seeyou som specialiserat sig på cybersäkerhet och kameraövervakning. Företagen delar lokal i Jakobsberg och idag är man 18 medarbetare, främst IT-konsulter. Företagens kunder är både små och stora bolag, banker, kommuner och myndigheter.

– I år firar vi 30 år här på On1Call. Många av våra kunder har varit med från starten vilket är väldigt roligt. Vi som arbetar här brinner alla för att hitta det senaste som marknaden efterfrågar. Vi lever i en verklighet av ständig förnyelse, just nu är det mycket kring AI, säger Peter Wedin, delägare och VD för On1Call.

Vi fann att våra verksamheter passade väldigt bra för varandra och i år så stärker vi partnerskapet. Våra kunder har behov av att skydda kritisk data. Kunder som värdesätter en leverantör som har kontroll även hela kedjan i IT-lösningen, både vad gäller infrastruktur och tjänster. Med Seeyou lägger vi till utbildningar och tjänster kring IT-beredskap och cybersäkerhet, säger Pierre Bäckström, VD för Seeyou.

Bolagens produktion och IT-struktur ligger på egna, svenska datacenters vilket innebär ett lågt omvärldsberoende.

– Den struktur vi har valt gör oss starka inom det allt mer viktiga IT-affärsområdet compliance, i gränslandet mellan teknik och juridik. Med ett globalt internet och nationella regelverk så är det driftskritiskt att vi, för kundens räkning, kan rigga spelplanen så att alla aktörer går åt samma håll samt efterföljer samma mål och regler, säger Gustaf Nyman, delägare på On1Call.

Näringslivsavdelningen lämnade besöket fulla av nya kunskaper om allt ifrån olika hackertyper, cybersäkerhetsarbete och IT-infrastrukturlösningar.

– Vi passade också på att skicka med en inbjudan till vårt företagsgemensamma trygghetsarbete i Järfälla och kommande nätverksträffar. Det här är trygghets- och säkerhetsfrågor som det lokala näringslivet brottas med så det är kul att vi också har kompetensen och möjligheterna för nätverkande här inom kommunen, säger Leif Nyrén, näringslivsdirektör.

Vill du också ha besök av oss på näringslivsavdelningen?

Boka in oss på naringsliv@jarfalla.se

Gustaf Nyman, Pierre Bäckström och Peter Wedin från On1Call och Seeyou skickade med näringslivsavdelningen nya kunskaper om allt ifrån olika hackertyper, cybersäkerhetsarbete och IT-infrastrukturlösningar.

Gustaf Nyman, Pierre Bäckström och Peter Wedin från On1Call och Seeyou skickade med näringslivsavdelningen nya kunskaper om allt ifrån olika hackertyper, cybersäkerhetsarbete och IT-infrastrukturlösningar.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp