Innehåll

Period Pack öppnar kontor i Barkarbystaden

Period Pack grundades 2017 i Örebro som ett UF-företag av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Idag finns deras mensskyddsbehållare på 4 500 toaletter i Sverige, samtidigt som produkten säljs internationellt i Tyskland och Nederländerna. När Period Pack valde att expandera och öppna kontor i Stockholm föll valet på Järfälla och Barkarbystaden.

Det har gått ett par veckor sedan Period Pack flyttade in i sitt nya kontor i Bas Barkarby och Atrium Ljungbergs kontorslokaler. När Period Pack såg över möjligheten att öppna ett kontor i Stockholm, där många av kunderna redan finns, föll valet på Järfälla och Barkarbystaden. Närheten till Arlanda och goda kommunikationsmöjligheter, tillsammans med möjligheten att rekrytera mer personal, var alla viktiga faktorer.

Järfälla kommun var förbi och hälsade Period Pack välkomna till Järfälla. Det är spännande att höra om företagets UF-resa: hur det har varit att gå från Ung företagsamhet till att starta bolag, anställa personal och att sälja sin produkt på en internationell marknad. Det är ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter och höra direkt från personer som genomgått hela UF-resan, vad Järfälla kan ta till sig i sin egen UF-verksamhet.

Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med grundarna av Period Pack, Lova Svensson och Amanda Mattsson.

Behållare med tidsfördröjning

Period Packs affärsidé utgår från en situation som hälften av världens befolkning kan känna igen sig i: att befinna sig i skolan, på arbetsplatsen eller på flygplatsen – och upptäcka att man inte har med sig mensskydd. Under gymnasietiden i Örebro föddes idén att ta fram en behållare med mensskydd som strategiskt kan placeras i offentliga sammanhang på toaletter. Behållaren har en tidsfördröjning – vilket Period Pack har patent för – som gör att man endast kan få ut en tampong eller binda åt gången för att den inte ska tömmas direkt.

– Vi startade 2017 som ett UF-företag. Där satt vi och tänkte: varför finns inte mensskydd på offentliga toaletter. Vi var tvungna att söka om det fanns någonstans i världen, och det gjorde det inte. Vi blev nästan lyriska och tänkte: det här ska finnas överallt, på flygplatser, skolor, ja överallt. Vi såg från början hur stort vi ville att det skulle bli, som kanske ingen annan såg till en början, säger Amanda Mattsson, Period Pack.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp